Om opdrættet.

Hvilke dyr er der i opdrættet?
I mit opdræt er det racenmarsvin jeg koncenterer mig om. Jeg har racen Teddy. Dog har jeg også to kæledyr (fra min tidligere kæledyrs avl) som jeg bare ikke kan skille mig af med.  

Inden for teddy marsvinene, ønsker jeg god pelsretning og farver i creme eller buff og creme/buff baseret agouti. Men kommer der andre farver, er det selvfølgelig acceptabelt, og hvert kuld betyder meget for mig - uanset farve.

Burene og aktiviteter
Marsvinene bor i et skabsbur. De går i bure, som er 80*60 cm. som kan forlænges (ved fjernesle af skillevæg) til et bur på 160*60 cm. Der bliver muget ud hver 3-4. dag, og selvfølgelig fyldt op med hø i høhækkene, når det mangles. I sommerhalvåret prøver jeg at give dem så meget af naturen, som jeg nu engang kan. Der skæres lidt ned for salaten og agurken og fodres mere med græs og mælkebytter. Dyrene får også æblegrene, som de kan gnave i. Og det vigtigste af alt: De kommer udenfor i det gode vejr og oplever alt det gode der hører dertil :-)




Avl & unger
Mine hunner kommer i avl når de er 8-9 mdr og vejer over 850 g. Dog, hvis særlige kriterier er opfyldt, kan jeg godt sætte dem i avl som 7 mdrs. men kun hvis de vejer tæt på 1000g. - jo, det har jeg skam oplevet.
Hannerne kommer i avl tidligst som 7 mdrs. - med mindre en hun ikke kan vente, strækker til 6 mdr. Dette er dog det absoultte minimum for avl på mine hanner.
Når ungerne fødes, bliver de kælet med lige fra starten af. Jeg skærer ikke ned i hunnens grøntfodring pga. ungerne. De nipper til det, hvis de har lyst. Ungerne bliver ikke fedet op på nogen måde. De får, som i alle andre seriøse opdræt, lov til at opnå deres vægt helt selv, uanset hvor mange uger det tager.
Ungerne sælges 4 uger gamle og med en vægt på mindst 300g.

                                                  

Foder:
Mine dyr får marsvine piller, som er rigt på C-vitamin. Dertil får de hyppigt peber (rød), salat, agurk, gulerødder, persille og en gang i mellem broccoli. De får har altid adgang til hø, og deres høhæk bliver fyldt op når der ikke er mere tilbage i høhækken. Desuden får de en gang i mellem grene de kan gnave i.

               
                Marsvinepiller ^